Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

A LAKOSSÁGI HITELÁLLOMÁNY 94%-RA MÁR NEM VONATKOZIK A MORATÓRIUM

2021. november 22. - Dr. László Gábor bankmentor

A LAKOSSÁGI HITELÁLLOMÁNY 94%-RA MÁR NEM VONATKOZIK A MORATÓRIUM
Október 31.-el lejárt az általános fizetési moratórium határideje. Azok, akik jogosultak arra, hogy továbbra is a moratóriumban maradjanak, azok a gyermeket nevelők, a nyugdíjasok, a közmunkások és azok, akiknek a jövedelmük csökkent az előző évhez képest.Aki a jogosultak közül továbbra is szeretett volna a moratóriumba maradni, annak ezt október 31.-én éjfélig kellett megtennie. A magyar pénzintézeteket is meglepte azonban, hogy viszonylag kevesen éltek ezzel a lehetőséggel.
Mindössze a jogosultak 13%-a, aki jelezte, hogy továbbra is szeretne élni a moratórium lehetőségével. Ez az összes lakossági hitel állománynak mindössze a 6%-a. Azaz a lakossági hitellel rendelkezők 94%-a már jelenleg nincs moratóriumban.
Mindenképpen örömteli, hogy az emberek felelősséget vállaltak a pénzügyeikért, és csak a valóban rászorulók azok, akik igénybe vették a lehetőséget a "nemfizetésre" .
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr8616751308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása