Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

A HÁBORÚS VESZÉLYHELYZET VÁRHATÓ HATÁSAI

2022. május 30. - Dr. László Gábor bankmentor

A HÁBORÚS VESZÉLYHELYZET VÁRHATÓ HATÁSAI
Múlt héten a kormány, a szomszédban zajló orosz-ukrán háború miatt, május 25. napjától háborús veszélyhelyzetet jelentett be. A Covid miatti veszélyhelyzet a holnapi napon, azaz május 31.-én fog lejárni, így ebben a pár napban éppen kétszeres veszélyhelyzettel állunk szemben.
Az, hogy ez a háborús veszélyhelyzet pontosan mit jelent, azt majd a következő napokban fogjuk megtudni, amikor megszületnek az ehhez kapcsolódó rendelkezések.
Ami minket a leginkább érdekel ebből, az a lakóingatlan árverések és a kilakoltatási moratórium. A Covid miatti veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig, azaz június 15-ik napjáig nem lehet lakóingatlan esetén árverési hirdetményt kibocsátani, és nem lehet a kilakoltatások miatt sem intézkedni.
A nagy kérdés, hogy most a szomszédos háború miatt ezek a moratóriumok meghosszabbításra kerülnek e?
Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7017844001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása