Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

EGY HIHETETLEN TÖRTÉNET: 180.000 FORINT KEZESSÉGBŐL 3 MILLIÓ TARTOZÁS 34 ÉV ALATT!

2022. június 16. - Dr. László Gábor bankmentor

EGY HIHETETLEN TÖRTÉNET: 180.000 FORINT KEZESSÉGBŐL 3 MILLIÓ TARTOZÁS 34 ÉV ALATT!
Mindig azt gondolom, hogy közel 10 év alatt az adósságcsökkentések területén, már mindent láttam és hallottam, és nekem már nem lehet újat mutatni.
De a múlt héten újabb brutális adós sztorit hallottam, olyat, amivel még én sem találkoztam. A tanácsadásra érkező idősebb hölgy még 1988-ban, azaz 34 évvel ezelőtt vállalt kezességet egy ismerősének a lakáshiteléhez.
A lakáshitel 180.000 forint összegű volt. A hitelt egy idő után nem fizette az adós, így mind ellene, mind pedig a kezes ellen 1995-ben végrehajtás indult.
Ennek keretében elárverezték a fedezeti ingatlant, de ezzel nem szűnt meg a tartozás. Az azóta eltelt 27 évben folyamatosan vonnak a kezestől, kezdetben a fizetéséből, több mint 10 éve pedig a nyugdíjából.
A letiltása jelenleg több mint 70 ezer forint.
Ennek ellenére ez a fránya 180 ezres kezességből eredő tartozása nemhogy fogyna, még gyarapszik is. Hogy mennyivel? Ez jó kérdés.
A faktorcég szerint még 3 millióval tartozik.
A végrehajtó szerint csak 1 millióval, míg a nyugdíjfolyósító már 10 évvel ezelőtt 2012-ben is azt jelezte, hogy szerinte a letiltásokkal megszűnt a tartozás.
Döbbenetes! Mindenesetre segítek kihámozni a történetet. Ha a végére értünk beszámolok a fejleményekről.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2717859323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása