Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

ŐSZINTE GONDOLATOK A VÉGREHAJTÓKRÓL

2022. január 03. - Dr. László Gábor bankmentor

ŐSZINTE GONDOLATOK A VÉGREHAJTÓKRÓL
Az utóbbi időben tele van a sajtó a végrehajtókkal kapcsolatos dolgokkal. A fő apropót a végrehajtási kamara elnökének, Scahdl Györgynek a letartóztatása adta. A korrupciós üggyel kapcsolatban, azóta sok másik végrehajtó is képbe került, ami több szempontból is elszomorító.
Elszomorító, mert a korrupciónak, és a hatalommal való visszaélésnek mindig van egy negatív üzenete a közemberek felé. Másrészt azért is rossz, mert sokan ilyenkor egy egész szakmát azonosítanak ezzel.
Magyarul, minden végrehajtó gonosz, és visszaél a hatalmával. De ez nyilvánvalóan nincs így. Bár ez nem egy kedvelt szakma, főleg nem az adósok részéről, de ettől még vannak tisztességes végrehajtók.
Többségük a jogszabályoknak megfelelően, lelkiismeretesen végzi a dolgát, de a jelenlegi botrány rájuk is rossz fényt vet.
Fontos, hogy ne általánosítsunk. Van lelkiismeretes autószerelő, és van olyan, aki felszámít olyan alkatrészt is, amit ki se cserélt.
Minden szakmának vannak etikus és etikátlan képviselői.
Nincs másképp ez az önálló bírósági végrehajtóknál sem.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2716802298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása