Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

ÍGY GAZDÁLKODJUNK A KAMATSTOP ALATT

2022. június 30. - Dr. László Gábor bankmentor

ÍGY GAZDÁLKODJUNK A KAMATSTOP ALATT
A benzinár stop, az élelmiszerár stop és hitel moratórium meghosszabbítása mellett a kamatstop is meghosszabbításra került. Ez mind szép és jó, de nem szabad hátradőlni.
Ez nem megoldja a problémát, csak egy időre láthatatlanná teszi, időben eltolja azt. Egy idő után meg fog szűnni a kamatstop, meg fognak emelkedni a törlesztő részletek, és ezek megfelelő felkészülés nélkül akár tömeges hitelbedőlést is okozhatnak.
Ugyanis a problémák jelenleg kumuláltan jönnek. Minimum 30%-kal többért lehet megvenni azokat az élelmiszereket, amiket egy fél évvel ezelőtt is megvettünk. A sok védelmi intézkedés mellett is drasztikusan nőttek a megélhetési költségek. Ilyen környezetben kellene majd tudni fizetni a magasabb törlesztő részleteket, egy jóval magasabb benzinár mellett.
Bár nehéz, de nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat, és ha tudunk, akkor egy kis tartalékot kell képezni a nehéz időkre.
Illetve aki még nem tette meg, mindenképpen váltson minél hosszabb ideig fix kamatozású hitelre. Most van igazán nagy jelentősége annak, hogy legyenek saját pénzügyi szabályaink. És most ér a legtöbbet a pénzügyi fegyelmezettség is.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5617871443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása