Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MÉG MINDIG TART A PA-PA-PA-PA-PA-PA?

2021. szeptember 30. - Dr. László Gábor bankmentor

MÉG MINDIG TART A PA-PA-PA-PA-PA-PA?
Nem tudom ki emlékszik még a 2007-es Év reklámja díjat nyert viccesnek tűnő reklámjára. Ez a híressé vált pa-pa-pa reklám. A lényege az volt, hogy a “sárga bankban” ülve a férj éppen a jövedelmét akarta elmondani a hitelügyintéző referens hölgynek, aki hangos pa-pa-pa hangokat hallatva, a fülét ütögetve jelezte, hogy erre nem kíváncsi. Nem kíváncsi, mert őket nem érdekli a jövedelem, csupán az ingatlan értéke számít és már adják is a devizahitelt.
Utólag újra megnéztem a reklámot a youtube-on. Így már, tudva azt, hogy milyen következményei lettek a devizahitelezésnek, nem tűnik viccesnek, inkább felháborított.
Felháborított, mert a mai napig sokan nyögik ennek a reklámnak a terhét. Mert a jövedelem csak akkor nem érdekelte a bankot, ha devizában vettél fel a hitelt, forint hitel esetén már érdekes módon érdekelte.
Nem szeretném, ha a törlesztési moratóriumra is úgy kellene visszatekinteni évek múlva, hogy mennyi ember került bajba ezt követően.
Bárhogy is van népszerűsítve, ne élj vele, még akkor se, ha csak vérrel és verejtékkel tudod most fizetni. Még ez is jobb, mint utólag belebukni!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr4016704808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása