Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MEGTAKARÍTÁS ÉS INFLÁCIÓ

2021. november 25. - Dr. László Gábor bankmentor

MEGTAKARÍTÁS ÉS INFLÁCIÓ
Sok embernek nincs semennyi megtakarítása. Sokaknak azonban van félretett pénzük. A forintba felhalmozott tartalékot azonban szépen apránként megeszi az infláció. Mindannyian tapasztaljuk manapság, hogy az adott forintösszegen egyre kevesebb árút tudunk vásárolni.
Ez azért van mert a forint gyengül, azaz csökken a vásárlóértéke az infláció miatt. A benzinár maximalizálása szerencsére kicsit vissza fogja ezeket a folyamatokat, de megállítani nem tudja.
Éppen ezért jobban megéri a tartalékokat olyan dologban felhalmozni, ami értékálló, ami az infláció alatt is megőrzi az értékét.Ez lehet svájci frank, vagy arany, vagy ingatlan. Mindenképpen olyan pénz vagy áru, amely jól ellenáll válság idején az inflációs nyomásnak.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5716764654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.11.26. 16:38:13

Ez igaz, csak ez a blog kiknek szól? :-))
süti beállítások módosítása