Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

JÚNIUS 1-IG MEGHOSSZABBÍTHATJÁK A VÉSZHELYZETET?

2021. december 07. - Dr. László Gábor bankmentor

JÚNIUS 1-IG MEGHOSSZABBÍTHATJÁK A VÉSZHELYZETET?
A múlt héten György István a Miniszterelnökség államtitkára bejelentette, hogy a kormány várhatóan egészen 2022. június 1. napjáig meghosszabbítja a veszélyhelyzetet.
Ez a dátum sok mindenre kihatással van, így a végrehajtás alatt lévők is árgus szemekkel figyelik az ezzel kapcsolatos fejleményeket. Ugyanis lakóingatlan árverést kiírni csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 nap elteltével lehet.
Ez alapján tehát 2022. június 16. napja előtt árverési hirdetményt lakóingatlan vonatkozásában nem lehet kiírni. Ugyanez vonatkozik a kilakoltatásokra is.
Azaz 2022. június 16. napja előtt, azoknak az ingatlan tulajdonosoknak a kilakoltatásáról sem lehet intézkedni, akiknek már árverésen elkelt az ingatlanja.
Ez jó hír az adósoknak, és rossz hír az árverési vevők számára.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6616775708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása