Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

EGYRE TÖBB AZ ELÉVÜLÉS

2022. január 25. - Dr. László Gábor bankmentor

EGYRE TÖBB AZ ELÉVÜLÉS

Elindult a lavina! Amikor elkezdtünk foglalkozni az elévüléssel, eleinte volt pár ilyen ügyletünk, majd egyre több lett, és jelenleg csőstül jönnek az olyan tartozások, amelynek a jogi érvényesíthetősége elévült.

Tisztában vagyok vele, hogy amennyire jó hír az elévülés az adósnak, olyannyira bosszantó lehet a faktor cégeknek. De az elévülés ellen lehet tenni. Régi tartozás esetén akár egy tértivevényes felszólító levél is elegendő 4 évente, hogy ne tudjon elévülni.

De a biztos megoldás, ha az elévülés lejárta előtt jogi eljárást indítanak. Azaz, a banknak vagy a faktor cégnek megvan az eszköze, hogy ne hagyja elévülni a tartozást. Ha ezt nem teszi, akkor viselnie kell a következményeit.

Nekünk úgy gondolom az a felelősségünk, hogy teljes mellszélességgel az ügyfél érdekeit képviseljük. Ebből nem maradhat ki az elévülés vizsgálata sem.

Dr. László Gábor
Bankmentor

 

Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr9816823550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása