Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

A REZSITÁMOGATÁS VÁLTOZTATÁSÁNAK VÁRHATÓ HATÁSA AZ ÁRVERÉSEKRE

2022. július 28. - Dr. László Gábor bankmentor

A REZSITÁMOGATÁS VÁLTOZTATÁSÁNAK VÁRHATÓ HATÁSA AZ ÁRVERÉSEKRE
A kormány által kiadott rezsitámogatás változtatás az élet nagyon sok területét fogja újraírni. A jövőbeli ingatlan beruházások biztosan még jobban elmennek az energiahatékonyság irányába.
Az ingatlanpiacon lévő nagy alapterületű, nagy rezsivel rendelkező kétgenerációs házak még nehezebben lesznek eladhatóak, hiszen nagyon drága lesz a fenntartásuk. Ez a tendencia nyilvánvalóan meg fog jelenni az árveréseknél is.
Ezek az ingatlanok nem, vagy csak nagyon nehezen fognak gazdára találni árverés útján. Ez jelenti egyrészt azt, hogy az olyan ügyekben, ahol a tartozás fedezete ilyen nagy rezsijű ingatlan, ott az adós alkupozíciója jelentősen javulhat, hiszen az árverés sikeressége több, mint kétséges.
Másrészt a távfűtéses lakások esetében viszont a jelenlegi módosítások növelhetik a keresletet, így az árverés sikerességének is nagyobb az esélye.
Egy biztos, szinte napról napra változnak a szabályok, a körülmények, amelyek felülírják az eddig tapasztaltakat, az eddig gondolatokat. Mi segítünk abban, hogy ezt nyomon tudjad követni: www.adosdoktor.hu
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr1517892965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása