Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

VALENTIN ÉS SZJA KIUTALÁS - FIGYELJÜNK AZ INKASSZÓRA

2022. február 14. - Dr. László Gábor bankmentor

A mai nap egy nagyon szép és emlékezetes nap lehet! Egyrészt ma van Valentin nap. Valentin, a szerelmesek napja, amely egyre népszerűbb Magyarországon is.
Másrészt, akik utalással kérték a személyi jövedelemadó (SZJA) visszatérítést, azok részére a mai napon utalja vissza a NAV a tavalyi évben befizetett adóját. Sokan készpénzben kérték, azok nagyrészt már a múlt héten megkapták az összeget.
De a nagyja még hátra van, ők átutalással kérték. Arra azonban felhívom mindenki figyelmét, hogy amennyiben valakinek adóssága van, amely miatt végrehajtási eljárás van már folyamatban, azoknak a végrehajtó inkasszót tehet a számlájára. Amennyiben ez történik, akkor sajnos az SZJA visszatérítés is elvihető a számláról.
Sokan úgy gondolták, hogy a kormány által hozott rendelet, amely szerint a végrehajtó követelésként nem foglalhatja le az SZJA visszatérítést, megvédi ezt az összeget az inkasszótól is. De valójában inkasszó tilalomról nem született rendelkezés.
A mi ügyfélkörünkben pont azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok végrehajtó döntött úgy, hogy pont erre az időszakra időzíti az adós számlájának megterhelését.
Erre mindenképpen figyeljünk. És legyen a mai nap, egy valóban boldog nap!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr3717497062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása