Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MIÉRT VESZÉLYESEBB A TÉVES TUDÁS, MINT A NEMTUDÁS?

2022. március 24. - Dr. László Gábor bankmentor

MIÉRT VESZÉLYESEBB A TÉVES TUDÁS, MINT A NEMTUDÁS?
Van egy mondás miszerint: jobb valamit nem tudni, mint rosszul tudni. Ezt én is így gondolom. Azt tapasztalom, hogy sokkal nehezebb olyan adósnak segíteni, akinek valamilyen téves adat, téves elgondolás van a fejében.
Aki úgy tudja, hogy banki adósságoknál nem létezik elévülés, azt nehezen tudom meggyőzni arról, hogy az ő tartozásának a jogi érvényesíthetősége elévült, és azt ha a megfelelő lépéseket megteszi, akkor nem tudják rajta behajtani, mert úgy gondolja, hogy úgyis behajtják valahogy.
Aki először hall az elévülésről, semmilyen információja eddig nem volt erről, az sokkal nyitottabb erre. Nincsenek ezzel kapcsolatban hamis adatai, így könnyen befogadja az elévülés gondolatát.
De így van ez más területeken is. Figyeljünk mindig erre, vizsgáljuk meg a tényeket, és ha úgy látjuk, akkor nyugodtan változtassunk az eddigi elgondolásunkon.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr9417788240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása