Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

TÖBBSZÖRÖS EMELÉS VÁRHATÓ A LAKÁSHITEL HAVI TÖRLESZTÉSEKNÉL?

2022. április 28. - Dr. László Gábor bankmentor

TÖBBSZÖRÖS EMELÉS VÁRHATÓ A LAKÁSHITEL HAVI TÖRLESZTÉSEKNÉL?
Hamarosan vége a kamatok tavaly év végi szinten való befagyasztásának. A nem fix kamatozású hiteleket ez nagyon kedvezőtlenül fogja érinteni.
Az infláció féken tartása miatt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az utóbbi időben szinte kéthetente emelte a jegybanki alapkamatot, és ezáltal a bankközi kamatok is jelentősen emelkedtek.
Ennek következtében akár 20-30%-kal is emelkedhetnek egyes törlesztőrészletek. Ez összeadva azzal a problémával, hogy az infláció miatt, eleve jóval több pénzbe kerül az, hogy a megszokott életszínvonalon éljünk tovább, már sok helyen tragikus lehet.
Nagy esély van arra, hogy emiatt megint jelentős mértékű hitel kerül majd felmondásra, mert az adósok képtelenek lesznek fizetni a megemelkedett terheket.
Aki tudja, mindenképpen váltson hosszú távon is fix kamatozású hitelre.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6717818533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása