Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

AZ ELLENTMONDÁS FONTOSSÁGA

2022. május 13. - Dr. László Gábor bankmentor

AZ ELLENTMONDÁS FONTOSSÁGA
Számtalan posztban elmondtam már, a könyvemben is külön részt szenteltem ennek, videókban is sűrűn beszéltem már erről.
De nem lehet elégszer említeni, mert óriási jelentősége van.
Hogy miről is beszélek?
Az ellentmondásról, illetve ennek fontosságáról. Arról, hogy amennyiben fizetési meghagyást kapunk, és az átvételétől számított 15 napon belül nem mondunk ellent neki, akkor az onnantól jogerős és végrehajtható lesz.
Ezért fontos ellentmondani.
A fizetési meghagyás az, ami könnyen végrehajthatóvá tesz olyan követeléseket, amelyek nem voltak végrehajthatóak. Ez az, amit MOKK-os levélnek is szoktunk nevezni.
Azért hívjuk így, mert a boríték feladójánál ez van írva: MOKK. Ez a Magyar Országos Közjegyzői Kamara rövidítése. Az utóbbi években számtalan régen elévült követelést láttam így behajtani.
Egyszerűen az adós nem mondott ellent a fizetési meghagyásra. Számtalan jogtalan követelés is van, amely ez alapján kerül behajtásra.
Nem győzöm elégszer mondani: MONDJ ELLENT!

 

Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr117830559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása