Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MILYEN PÉNZNEMBE ÉRDEMES MENEKÜLNI

2022. május 26. - Dr. László Gábor bankmentor

MILYEN PÉNZNEMBE ÉRDEMES MENEKÜLNI
A válság sok kérdést vet fel minden esetben. Az egyik ilyen, hogy amennyiben van vagyonunk, értékeink, azt mibe érdemes ilyenkor menekíteni.
A háború kitörése után sokan gondolták azt, hogy most jöhet el a kriptovaluták igazi aranykora. Az oroszokat sújtó pénzügyi szankciók miatt is joggal gondolhatták, hogy jó ötlet, hiszen a tehetősebb oroszok is ezt az utat választják.
De nem így lett. Sőt, egyelőre úgy látszik nagyon nem így lett.
Tipikus menekülő deviza szokott lenni például a svájci frank. Főleg azért szokott válságban kiemelkedően teljesíteni, mert Svájc nagyon régóta független. Nem tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak sem.
Nem vett részt a világháborúkban sem. Ez a függetlenség, válság vagy baj esetén előnyükre válik, és ilyenkor a befektetők itt biztonságban érzik a pénzüket. Igen ám, de jelenleg Svájc sem maradt független. Ők is zárolták jó néhány orosz oligarcha vagyonát, és ezzel oda a függetlenségnek.
Kérdés, hogy ezek után jó választás lehet-e a svájci frank? Az euró abszolút nem tűnik biztosnak, hiszen a háborús szankciók nagy része visszahat az unióra is, így a közös pénz se lehet nyertese ennek a válságnak.
Így maradt az amerikai dollár és az arany, amely talán a legbiztosabbnak látszik.
Mindez azonban csak magánvélemény, egy kis fejtegetése a dolgoknak. Senki ne vegye tanácsnak!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr3017840763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása