Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

A BABAVÁRÓ TANULSÁGAI

2022. július 06. - Dr. László Gábor bankmentor

A BABAVÁRÓ TANULSÁGAI
Kamatmentes hitel. Olyan kamatmentes hitel, amely támogatássá is alakulhat. Ez egy igazi hungarikum, ez a babaváró hitel.
Kamatmentes a futamidő végéig, ha az első öt évben legalább egy gyermek születik. Ha valakinek 3 gyermeke is születik, onnantól a tartozás is megszűnik.
Nem csoda, hogy ez volt az utóbbi évek slágere a hitelpiacon. Most a hitelkamatok emelkedésével még jobban felértékelődik a kamatmentesség. Egyre többet nyerünk azzal, ha nem kell fizetnünk kamatot.
De egyre nagyobbat bukunk azzal ha nem tudjuk teljesíteni a feltételeket. Hiszen ilyenkor a kamatmentesség is megszűnik, és az eddigi kamattámogatást egy összegben kell visszafizetni. Ez a legnagyobb buktatója az egésznek.
Az utóbbi időben állítólag csökkent a népszerűsége, ebben azonban szerepet játszik az is, hogy akik nagyon szerették volna, már igénybe vették. Másrészt az is, hogy a jelenlegi inflációs környezet, sokakat megrémít vagy bizonytalanná tesz.
Elvileg év végével megszűnik ez a konstrukció, de hallani hangokat a hosszabbításról is.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7517876279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása