Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

"AUSZTRIÁVAL" KÖTÖTTÜK AZ ÉV LEGJOBB ALKUJÁT

2021. december 14. - Dr. László Gábor bankmentor

"AUSZTRIÁVAL" KÖTÖTTÜK AZ ÉV LEGJOBB ALKUJÁT
Nagyon sok egyezséget tudtunk kötni az idei évben. A legkülönlegesebb és legjobb alkut azonban egy régi, osztrák bankos devizahitelben sikerült elérnünk. Az osztrák bankokkal való egyezkedés mindig magyar ügyvédi irodákon keresztül történik.
Az osztrák bank, mivel nem ért a magyar joghoz, nem ismeri a magyar végrehajtási szabályokat, az ingatlanpiacot, a magyar adósok helyzetét, ezért mindig megbízza valamelyik ügyvédi irodát. Velük kifejezetten szeretek tárgyalni, mert az ő érdekük is legtöbbször az, hogy gyorsan lezárják az ügyeket.
Az egyik ügyünkben kifejezetten jó egyezséget sikerült elérnünk. Az ügyfél akkor keresett meg bennünket, amikor a fedezetül szolgáló ingatlan már nem volt meg, azt korábban eladta, és belefizette a tartozásába.
A végrehajtás tovább folytatódott, mivel még több, mint 10 millió tartozása maradt. Úgy vállaltuk az ügyet, hogy 90% elengedést ígértünk az adósnak.
Azaz azt, hogy mindössze 10%-át kell megfizetnie a banknak. Elküldtük az ajánlatot, de a válasz még bennünket is meglepett. Az ellenajánlatuk ugyanis a tartozás 5%-nak megfizetése volt.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5516783284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása