Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

GONDOLATOK A ZÖLD OTTHON PROGRAMRÓL

2021. szeptember 28. - Dr. László Gábor bankmentor

GONDOLATOK A ZÖLD OTTHON PROGRAMRÓL
Újabb kedvező kamatozású, bizonyos esetben akár ingyenes (azaz 0% kamatos) hitel jelent meg a piacon. Ez a Zöld otthon hitel, ami a zöld otthon program részét képezi. A nevét onnan kapta, hogy csak olyan új építésű házra vagy lakásra vehető fel, amely minimum BB energiaosztályú.
A kamat alap esetben 2,5% fix kamatozás, úgyhogy valójában tényleg nagyon kedvező.
Ha valaki CSOK mellé veszi fel, akkor ráadásul 0%-os ingyen hitel lesz belőle. A cél nagyszerű, hiszen a környezettudatosságot jutalmazza alacsony kamattal. A kérdés csak az, hogy a kedvező kamatozású hitel előnyét vajon nem fogják e a kivitelezők eleve “beárazni” az ingatlanokba.
Valószínű, hogy ezeket az ingatlanokat az energiatakarékosságuk, és az olcsó hitellehetőség miatt, jóval magasabb áron fogják árulni a kivitelezők.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr9016702714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása