Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

EGY FELJELENTÉS RONTHATJA AZ ALKUPOZÍCIÓT

2021. november 30. - Dr. László Gábor bankmentor

EGY FELJELENTÉS RONTHATJA AZ ALKUPOZÍCIÓT
Nagyon sokszor előfordul, hogy olyan adós keres fel bennünket, aki már korábban más által próbálkozott megállapodni, de ott nem járt sikerrel. Sajnos nagyon sok kókler van ezen a piacon, és sok olyan is van, aki valójában nem tud, és nem is akar segíteni az adósoknak, egyszerűen csak “reményt” adnak el.
Ilyenkor probléma tud lenni, hogy az adós a rossz tapasztalata miatt eleve bizalmatlanabb velünk is. Ez a probléma azonban általában gyorsan megoldódik, mert legtöbbször már az ügymenet elején is láthatják ügyfeleink, hogy előre jól kigondolt, megtervezett stratégia szerint haladunk az ügyükben.
A másik probléma az tud lenni, ha a korábbi “segítő” olyan lépéseket tett, amelyek erősen lerontják az alkupozíciót. Tipikusan ilyen tud lenni, ha devizás ügyletnél az adóst rábeszélik arra, hogy tegyen büntető feljelentést a bank ellen.
Nincs annál nehezebb dolog, mint olyan ügyfél érdekében eljárni, és méltányosságot kérni a pénzintézettől, aki korábban feljelentette a bankot. Fontos, hogy mindig gondoljuk át minden lépésünket, és soha ne dühből cselekedjünk.
Az egyezkedés ha jól csinálják, valójában egy békés játék.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr1716769128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása