Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

ZUHANÁS VÉDŐHÁLÓ NÉLKÜL

2022. január 04. - Dr. László Gábor bankmentor

ZUHANÁS VÉDŐHÁLÓ NÉLKÜL
2022 nagyon izgalmas évnek látszik minden tekintetben. Egyrészt 2022 a parlamenti választás éve, és ez nyilvánvalóan a mi területünkre is kihatással van. Elemezhetünk természetesen lehetséges forgatókönyveket a jövő évvel kapcsolatban, de sok benne a kiszámíthatatlan tényező.
Az első félév könnyebbnek ígérkezik.
Február közepén az adó-visszatérítésből sokan kapnak vissza pénzt, amely az adóssággal küzdőknek is segítség lehet. Akár tartalék képzésre, akár adósságok rendezésére.
Ami viszont biztos, a második félév rendkívül nehéznek ígérkezik. Belegondolni is elég félelmetes, hogy mennyi mesterséges védőháló szűnik meg júniusban. Megszűnik a fizetési moratórium, a kilakoltatási moratórium. Onnantól újra lehet lakóingatlanokat árverezni. Megszűnik a hitelekre most bevezetett kamatstop is. Mindez egyszerre nagy változás lehet.
Ha lehet, készüljünk fel mindenre!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr3716802988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása