Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MI A VÁLASZ ARRA, AMIKOR VALAKI AZT MONDJA "HOGY NEM TARTOTT SENKI FEGYVERT A FEJEDHEZ, HOGY FELVEDD A HITELT"?

2022. március 17. - Dr. László Gábor bankmentor

MI A VÁLASZ ARRA, AMIKOR VALAKI AZT MONDJA "HOGY NEM TARTOTT SENKI FEGYVERT A FEJEDHEZ, HOGY FELVEDD A HITELT"?
"Senki nem tartott fegyvert a fejedhez!" - nagyon sokszor hallom ezt olyanoktól, akiknek nem volt devizahitele. Azt kívánják ezzel közölni, hogy nem erőszakolták rád a hitelt, te vetted fel, te választottad ezt, így ne panaszkodj, hogy vissza kell fizetned.
Ez így önmagában tényleg így van.
Felveszünk egy hitelt, aláírjuk a papírokat, tudjuk, hogy mit vállalunk, így azt vissza is kell törleszteni.
De igaz ez a devizahitelekre is? Tényleg tudták, mit vállalnak? Tovább megyek, a banki tájékoztatás, a bankszövetség ajánlása és a média kommunikáció alapján valóban tudhatták mit vállalnak?
Maga a banki referens se volt tisztában azzal, hogy milyen gyilkos terméket adott el az adósnak.
Nem tartottak pisztolyt a fejedhez?
Mondjátok ezt annak a katona ügyfelemnek, akinek már közel 10 éve elárverezték a házát. Az otthonát, amelyet fedezetül adott a hitelhez. De ezzel nem szűnt meg az adóssága. Azóta is tiltják a havi fizetését, csupán 140 ezret hagynak meg belőle.
Hiába kapott közel 2 milliós fegyverpénzt, a végrehajtó azonnal elvitte inkasszóval. Több mint 10 éve szenved és nem lát kiutat az adósságból.
Ez tényleg csak az ő hibája?
Jusson eszedbe, hogy most őt vezénylik az ukrán határra, hogy bennünket védjen, tegye amire felesküdött. Szóval, mielőtt megítélsz másokat, fontos, hogy lásd a teljes képet.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr8317782280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása