Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

TOVÁBBRA IS TREND A 2021-ES ÉV SLÁGERE, AZ ELÉVÜLÉS

2022. május 10. - Dr. László Gábor bankmentor

TOVÁBBRA IS TREND AZ ELÉVÜLÉS
A tavalyi év egyik meghatározó tényezője volt az, hogy tömegével elkezdtük vizsgálni, hogy az adósok ilyen-olyan tartozásának a jogi érvényesíthetősége elévült-e.
Minket is meglepett, hogy milyen nagy százalékban találtunk ilyen ügyleteket. Ez több okra is visszavezethető de tény, hogy a faktorcégek “kamrájából” előkerültek a régi, lejárt szavatosságú konzervek is. Ezek a konzervek adják ezeknek az elévült követeléseknek a nagy részét.
Ami érdekes, hogy az idei évre sem változott ez a trend. Továbbra is rendkívül sok elévült követeléssel találkozunk.
A nembehajthato.hu weboldalon előszűrésre is be lehet jelentkezni, ahol gyors választ kaphatunk arra, hogy a tartozásunk elévült e.
Akit bővebben érdekel az elévülés témája, az látogasson el a Bankmentor TikTok fiókjára, vagy a Bankmentor Shorts YouTube csatornára, ahol számtalan ezzel kapcsolatos videót találhat.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2817827927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása