Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ MNB ÁTMENETI VÉGZÉSE KAPCSÁN

2022. május 13. - Dr. László Gábor bankmentor

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ MNB ÁTMENETI VÉGZÉSE KAPCSÁN
Válaszol: Dr. László Gábor, a Bankmentor Kft. tulajdonosa
Kérdés: Mi a véleménye az MNB átmeneti végzéséről?
Válasz: A Bankmentor Kft.-vel szemben folyó piacfelügyeleti eljárásról, és a napokban hozott átmeneti végzésről, csak a végső végzés meghozatalát követően szeretném kifejteni a véleményemet és jogi álláspontomat, mert egy folyamatban lévő eljárásban úgy gondolom ez így helyes. Természetesen azt követően mindenkivel megosztom a nézőpontomat.
Kérdés: Miről is szól az MNB átmeneti végzése?
Válasz: Az MNB átmeneti végzése arról szól, hogy a Bankmentor Kft.-t a végleges végzés meghozataláig eltiltja minden olyan tevékenységtől, amely jegybanki engedély köteles. Minden más tevékenységet folytathat.
Kérdés: Mikor indult a piacfelügyeleti eljárás a Bankmentorral szemben?
Válasz: Az eljárás 2020. júniusában indult el, amelyről mi 2020. szeptemberében, a helyszíni ellenőrzés alkalmával értesültünk. Azt követően nyílt levélben mind a honlapon, mind pedig a Facebook oldalunkon nyilatkoztunk is erről. Az akkori ügyfeleink külön e-mailben is értesültek róla. Azóta több Facebook posztban is jeleztük ezt, legutóbb május elején.
Kérdés: Miért nem probléma az ügyfeleknek az MNB átmeneti végzése?
Válasz: Miután a vizsgálatról tudomást szereztünk, azt követően úgy szerveztük át a tevékenységet, hogy a Bankmentor Kft. ne végezzen semmi olyan tevékenységet, amely bármilyen „áthallással” is akár engedély kötelesnek lenne minősíthető. Ennek okán több, mint egy éve már a Bankmentor csupán stratégiai tanácsadással foglalkozik, és az ügyfelek pénzintézetek felé való képviseletét engedéllyel rendelkező gazdasági társaságok látják el.
Kérdés: Hol tudom ellenőrizni, hogy akit megbíztam, rendelkezik-e megfelelő engedéllyel és jogosultsággal?
Válasz: Ezek az intezmenykereso.mnb.hu oldalon ellenőrizhető. A megbízott nevét (gazdasági társaság neve) beírva kiírja az engedélyt és az engedély számát is!
Kérdés: Milyen változásokat eredményez ez a Bankmentor Kft.-nél? Az adósok helyzetét befolyásolja e a döntés?
Válasz: A Bankmentor Kft. a törvényileg engedélyezett kereteken belül továbbra is elkötelezett híve marad az adósok segítésének. Az utóbbi időben ez más cégeknek nyújtott stratégiai tanácsadásban, és rengeteg ingyenesen elérhető tájékoztatásban nyilvánult meg. Ez a jövőben sem fog változni. Mi továbbra is hiszünk a második esélyben!
Köszönjük mindenkinek a pozitív hozzáállást és támogatást, amiben minket részesítettetek. Sok erőt ad nekünk a támogatásotok!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr417830525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása