Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MIKOR KÉRHETÜNK ÚJ BECSÉRTÉKET?

2022. május 13. - Dr. László Gábor bankmentor

MIKOR KÉRHETÜNK ÚJ BECSÉRTÉKET?
Vészesen közeledik a június 16. Hogy miért is fontos dátum ez az adósok szempontjából? Többek között azért, mert ettől a naptól kezdve írhatnak ki újra árveréseket lakóingatlanokra.
Azaz újra veszélyeztetve lesznek magyar adósok otthonai. Az utóbbi két évben csak egy-egy rövidebb időszakok voltak, ahol árveréseket lehetett kiírni. Ennek következtében az adósok kicsit bele is kényelmesedtek ebbe a helyzetbe.
Nagyon fontos azonban, hogy beszéljünk a becsérték fontosságáról, így a határidő közeledtével.
A becsérték nagyon fontos tényező az árveréseknél. Egy alacsony becsérték esetén nagyobb eséllyel kel el az ingatlan, és fennáll a veszélye annak, hogy jelentősen ár alatt megveszi valaki.
Ilyenkor sok esetben még az árverés után is marad fenn tartozásunk. Azaz nem elég, hogy nincs már otthonunk, de még tovább nyögjük az adósság terhét is.
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a becsérték lehetőleg tényleg korrekt legyen, és tükrözze a piaci viszonyokat. Igen ám, de sok esetben 3-4 vagy akár 7-8 évesek is lehetnek ezek az értékek.
Azóta sok helyen nagyon nagy mértékben megemelkedtek az ingatlan árak. Fontos tudni, hogy az árverés kitűzése előtt, mind az adós, mind pedig a hitelező kérheti 2 évnél régebbi becsérték esetén, hogy újra állapítsák meg az értéket.
Ezt csak az árverés kitűzése előtt lehet kérni. Így nem érdemes megvárni vele a június 16-át.
Javaslom minden adósnak, akinek 2 évnél régebbi becsértéke van, hogy június első felében kérje ennek ismételt megállapítását.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6317830513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása