Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MI LESZ A LAKÁSPIACCAL AZ ÁRVERÉSEK HATÁSÁRA?

2022. június 13. - Dr. László Gábor bankmentor

MI LESZ A LAKÁSPIACCAL AZ ÁRVERÉSEK HATÁSÁRA?
Ha nem történik addig változás és nem jön egy utolsó pillanatos megmentő rendelet, akkor június 16.-ával elindulnak a lakóingatlan árverések.
Alapvetően ezek mindig szoktak menni, csak az utolsó két év covidos, veszélyhelyzetes történései miatt moratórium volt. Így viszont nagyon feltorlódtak az árverésre váró ingatlanok.
Nagyságrendileg 30.000 lakóingatlan vár arra, hogy árverésre kitűzzék. Ez több, mint 100.000 embert érintő, és félelemmel eltöltő kérdés jelenleg.
Nézzük most meg, ennek a lakáspiacra való lehetséges hatását. A lakáspiacon most azt érzékelhetjük, hogy extrém magasan vannak a kínálati árak. Igen ám, de a kereslet azért az utóbbi hónapokban elkezdett fogyatkozni.
Sok befektető talán már az árverésekre tartogatja a pénzét, ezért eltűnik a pénze a hagyományos piacról. Azt gondolom, hogy az árverések elindulásával, a nagy mennyiségű, sokszor olcsó ingatlan kínálati oldalon való megjelenésével várhatóan esni fognak az ingatlan árak.
Úgy gondolom, hogy növekedni fog az az idő is, amíg egy ingatlan a valós forgalmi értékén eladható lesz. Hosszútávon azonban nehéz ezt megjósolni, hiszen az építőanyag árak emelkedése, a forint romlása ezzel ellenkező irányba viheti a piacot.
Egy biztos, mozgalmas év lesz ez a lakáspiacon is.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7217856327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása