Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MIÉRT OLYAN A BANKMENTOR, MINT A HALÁSZLÉ?

2022. június 28. - Dr. László Gábor bankmentor

MIÉRT OLYAN A BANKMENTOR, MINT A HALÁSZLÉ?
Többször volt már félreértés abból, hogy a Bankmentor szóból az emberek azt gondolták, hogy mi a bankokat mentoráljuk, a bankokat segítjük a munkánkkal.
Pedig ennek éppen az ellenkezője igaz. Mi az adósokat segítjük oly módon, hogy csökkenjen a tartozásuk a pénzintézetekkel szemben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek az egyezségek sokszor a pénzintézeteknek is jók, mert nem egy pereskedő, nem egy fenyegetőző ügyfelet kapnak, hanem egy együttműködő, fizetési képességgel és hajlandósággal rendelkező adóst.
A lényeg azonban az, hogy mi az adósokat mentoráljuk a bankkal szemben. Tehát a Bankmentor jelentése: bankkal szemben mentorált adós.
Olyan ennek a logikája, mint a halászlének.
Ott se a halásznak a levét esszük meg. Amit megeszünk az valójában hallé. Mégsem így hívjuk. A halászlé is azért halászlé, mert a halász által kifogott halból készül el az ízletes leves.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2917869111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása