Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

KI TUDJA HOL ÁLL MEG? KAMATEMELÉS

2021. december 08. - Dr. László Gábor bankmentor

KI TUDJA HOL ÁLL MEG? KAMATEMELÉS

“Repül a nehéz kő. Ki tudja, hol áll meg?” szól Arany János Toldijának egyik legismertebb mondata. Manapság joggal juthat eszünkbe ez a mondat. Nem a repülő kő, sokkal inkább a jegybanki kamatemelések vagy éppen az infláció miatt.

Az inflációt saját bőrünkön tapasztaljuk nap, mint nap. Egy ideig a benzinárban és az építőanyagok árában volt a leginkább észrevehető, de manapság már a papír árában, vagy ami talán mindenki számára nagyon fájdalmas lesz a liszt a kenyér és a pékáruk árában is észrevehető.

A kormány és az MNB is próbálja féken tartani az inflációt és a forint romlását is. Ezt szolgálta az üzemanyagár maximalizálása a kormány részéről, vagy a folyamatos jegybanki kamatemelés az MNB Monetáris Tanácsának részéről.

És bár ezek ideig-óráig eredményre vezetnek, de nem tudnak végső megoldás lenni.

A kérdés tehát marad: hol áll meg az infláció, mikor lesz vége a kamatemeléseknek?

Dr. László Gábor

Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr316776740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása