Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

EGY KIS SZERENCSEJÁTÉK: AZ IDŐ KETTŐS TERMÉSZETE

2021. december 15. - Dr. László Gábor bankmentor

EGY KIS SZERENCSEJÁTÉK: AZ IDŐ KETTŐS TERMÉSZETE
Nagyon érdekes dolog az idő. Mint mindenhol, a mi munkánkban is kiemelkedő jelentősége van. Van amikor nagyon gyorsan kell a megállapodás, mert közeleg az árverés vége. Van amikor kicsit időt kell húznunk, amíg az ügyfelünk összeszedi a pénzt a törlesztéshez.
És valóban, az idő kettős természetű. Van ahol segít, van ahol ront a helyzetünkön.
Vegyük például a devizahiteleket. Több ügyfelünk van, aki 2015 óta nem fizeti a törlesztést. Már 7 éve. Az, hogy sok idő telt el, rontja az alkupozícióját. A kamatok miatt a tartozása is jelentősen megemelkedett. Igen ám, de a nagyvárosokban a lakások ára azóta a kétszeresére, sok helyen akár a háromszorosára is emelkedtek. Ha lezárja a hitelét 2015-ben és eladja a lakását, lehet, hogy tartozása maradt volna.
Így pedig, bár nagyobb a tartozás, amit ki kell fizetni, egy eladás esetén még pénze is maradhat. Látni kell azonban, hogy ez nincs mindig így. Ez a része kicsit szerencsejáték.
Én azt javaslom, ne hagyjuk az utolsó pillanatra a dolgokat. Legtöbbször az azonnali kezelés a legjobb megoldás.
Dr. László Gábor

 

Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6416784014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása