Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

AZ ÉLELMISZERÁRAK BEFAGYASZTÁSÁNAK OKA

2022. január 17. - Dr. László Gábor bankmentor

AZ ÉLELMISZERÁRAK BEFAGYASZTÁSÁNAK OKA
A kormány újabb infláció elleni védelmi eszközt vezet be. Ez nem más, mint bizonyos alapvető élelmiszerek árának befagyasztása.
Valójában 6 nagy, általánosságban szinte mindenki által fogyasztott termék (étolaj, tej, cukor liszt, sertéscomb, csirkemell) kerül befagyasztásra. A befagyasztás valójában nem hatósági árat jelent, mint az üzemanyag esetében, hanem annyit, hogy ezeket minden boltban olyan áron kell árulni, amennyibe 2021. október 15. napján került.
A befagyasztás 2022. február 1. és május 1. közötti időszakra vonatkozik. A rendelet betartásának ellenőrzése nem lesz egyszerű feladat, tekintve, hogy nem hatósági árat kell vizsgálni, így az árak boltonként és áruházanként eltérő lehet.
A befagyasztásnak oka lehet az infláció féken tartása, a legszegényebb réteg segítése. Szakértők szerint azonban ez még 0,1%-os mértékű csökkenést sem jelent az inflációban, tekintve azt, hogy nem hatósági ár lett meghatározva. Az élelmiszerek egy nagyon szűk csoportját érinti, és viszonylag rövid időre kerül bevezetésre, ennek a rendelkezésnek véleményem szerint leginkább a PR értéke jelentős.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr8416815580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antiindex 2022.01.18. 13:43:24

Ja, sok hülye mongolFidiótát megetetnek ezzel, holott.

1) Kevés árura terjed ki. Még a szegény nyugger se ehet minden nap cukros csirkefarhátat.
2) Nem biztos, hogy árcsökkentés.
3) Ha űrcsökkentés, akkor sok boltot súlyt, ez az érem másik oldala, sok kiskereskedő.
4) Ha a kiskereskedők más árun behozzák, akkor megint nem segít a vásárlókon. Olyan ugye nincs, hogy a vásárló és a boltos is jól jár, miközben Orbán sem tett bele semmit. Az ebédet valakinek fizetnie kell.
5) Ostoba, rugalmatlan kommunista tempó.

De a hülye mongolFidióta ettől elélvez, és leszavaz a gecire.

antiindex 2022.01.18. 13:52:07

Egyébként a mongolFidióták a szennymédiából nem fogják megtudni, mennyire nem számított sokat ez az intézkedés, mert majd Orbán behazudja, hogy világbajnok inflációkezelés, mást meg nem hallanak meg a süket mongolFidióták.
süti beállítások módosítása