Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

MI LESZ A JÓL FIZETŐ SBERBANK ÜGYFELEKKEL

2022. március 10. - Dr. László Gábor bankmentor

MI LESZ A JÓL FIZETŐ SBERBANK ÜGYFELEKKEL
A múlt hét egyik nagy pénzügyi híre volt, hogy az orosz tulajdonban lévő Sberbank Magyarország Zrt. elnevezésű bank végelszámolás alá került. A betéttel rendelkezők 100 ezer euró összegig az OBA garanciának köszönhetően legkésőbb március 18. napjáig megkapják a pénzüket.
Sokaknak azonban élő hitelük van a banknál, így kérdéses volt, hogy akkor azt most kell-e fizetni. Illetve, ha kell fizetni, akkor hová? Hiszen az emberek Sberbankos számlái megszűntek.
A végelszámolás megkezdésével természetesen nem kerülnek elengedésre a hiteltartozások. Azokat továbbra is fizetni kell. A kirendelt végelszámoló hivatalos közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy milyen számlaszámokra kell fizetni a meglévő hitelek törlesztő részleteit.
Ezek devizanemenként külön vannak megadva, így más számlaszámra kell fizetni a forintos, az eurós illetve egyéb devizás hiteleket. A törlesztőrészletek forduló napja is mindenkinek ugyanaz az maradt. Így ha például eddig 15-ig kellett a részleteket megfizetni, akkor továbbra is eddig a napig kell beérkezni a részleteknek a megadott számlákra.
Később majd valamelyik működő magyar bankhoz fog átkerülni ez az állomány.
Természetesen bármelyik bankhoz is kerül, az adósoknak ugyanazon szabályok és kondíciók mellett kell továbbra is fizetniük. Így nem kerülhetnek rosszabb helyzetbe.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2017777010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása