Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

ITT VANNAK AZ ELSŐ BABAVÁRÓS PROBLÉMÁK

2022. június 02. - Dr. László Gábor bankmentor

ITT VANNAK AZ ELSŐ BABAVÁRÓS PROBLÉMÁK
Babaváró hitellel kapcsolatos problémával kerestek meg a héten. Tanácsot szerettek volna kérni, a hogyan továbbiról. Egyelőre nem olyan babavárós ügyről van szó, amelyet ne tudnának fizetni.
Fizetik rendesen, a probléma a kamatmentesítéssel van. A főszabály szerint, amennyiben a hitel felvételt követően megszületik egy gyermek, akkor a babaváró onnantól kezdve kamatmentessé válik egészen a futamidő végéig.
Ebben a tekintetben már a magzat 12 hetes kora is számít. Azaz, ha az édesanya túl van a terhesség 12. hetén, onnantól kamatmentessé válik a hitel, még abban az esetben is, ha a terhesség alatt később valamilyen probléma miatt elvetél.
Itt pont ilyen sajnálatos probléma volt jóval a 12. héten túl. Ezt követően, amikor mentek bejelentették a bankban a kamatmentességi kérelmüket, közölték velük, hogy korábban kellett volna jelezni, így már nem érvényes a kamatmentesség.
Igen ám, de ezt a szerződés egyetlen pontja sem említette. Keressük a megoldást a fiatal pár számára, és remélem, hogy nem sok babavárós problémával fogok találkozni a jövőben.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankmentor.blog.hu/api/trackback/id/tr4217846447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása