Bankmentor - Jog és pénzügyek

Dr. László Gábor bankmentor

Dr. László Gábor bankmentor

NAGY CSALÁD SOK ESEMÉNY

2022. május 27. - Dr. László Gábor bankmentor

NAGY CSALÁD SOK ESEMÉNY
Sokszor írtam már arról, hogy négy gyermek boldog édesapja vagyok. A minimum létszám nálunk 6, de ha barátok is jönnek a gyerekekhez van, hogy 10-en vagyunk a házban.
A nagy család sok örömmel, sok felelősséggel és sok eseménnyel jár együtt. Múlt szombaton például a nagylányomat nyelvvizsgára kellett vinni. A kisebbik lányom eközben délelőtt egy országos táncversenyen vett részt. A nagyobbik fiamat reggel elvittük az iskolai gyűjtőpontra, ahonnan egy biciklis túrára indult.
Ugyanezen a napon délután a legkisebb gyermekünknek az iskolájában volt piknik nap. Ide nem csak vendégségbe kellett menni, hanem kávét és limonádét is árultunk a standokon a többi szülővel együtt, és a bevétel ment az osztálypénzbe. És ez még csak a szombat volt.
Vasárnap délelőtt szintén a kisebbik fiunknak volt programja, Bozsik program keretében délelőtt egy focitorna. Délután már magunknak csináltuk a programot, mert megnéztük a Magyar Nemzeti Cirkusz műsorát, mivel éppen Kecskeméten jártak.
Nagyon szeretem, hogy nagy családom van.
Aki szereti a sűrű programot, a sok eseményt, örömöt, felelősséget és a zsivajt, annak bátran merem ajánlani.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

MILYEN PÉNZNEMBE ÉRDEMES MENEKÜLNI

MILYEN PÉNZNEMBE ÉRDEMES MENEKÜLNI
A válság sok kérdést vet fel minden esetben. Az egyik ilyen, hogy amennyiben van vagyonunk, értékeink, azt mibe érdemes ilyenkor menekíteni.
A háború kitörése után sokan gondolták azt, hogy most jöhet el a kriptovaluták igazi aranykora. Az oroszokat sújtó pénzügyi szankciók miatt is joggal gondolhatták, hogy jó ötlet, hiszen a tehetősebb oroszok is ezt az utat választják.
De nem így lett. Sőt, egyelőre úgy látszik nagyon nem így lett.
Tipikus menekülő deviza szokott lenni például a svájci frank. Főleg azért szokott válságban kiemelkedően teljesíteni, mert Svájc nagyon régóta független. Nem tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak sem.
Nem vett részt a világháborúkban sem. Ez a függetlenség, válság vagy baj esetén előnyükre válik, és ilyenkor a befektetők itt biztonságban érzik a pénzüket. Igen ám, de jelenleg Svájc sem maradt független. Ők is zárolták jó néhány orosz oligarcha vagyonát, és ezzel oda a függetlenségnek.
Kérdés, hogy ezek után jó választás lehet-e a svájci frank? Az euró abszolút nem tűnik biztosnak, hiszen a háborús szankciók nagy része visszahat az unióra is, így a közös pénz se lehet nyertese ennek a válságnak.
Így maradt az amerikai dollár és az arany, amely talán a legbiztosabbnak látszik.
Mindez azonban csak magánvélemény, egy kis fejtegetése a dolgoknak. Senki ne vegye tanácsnak!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

BEVÉTEL GENERÁLÁS 1X1

BEVÉTEL GENERÁLÁS 1X1
Manapság már a saját bőrünkön érezzük az infláció hatását. Nem kell ehhez mást tennünk, csupán el kell mennünk bevásárolni. Az élelmiszerár stop és a benzinár stop ellenére is nagyon jelentősen megnőttek a háztartások havi kiadásai.
Amikor aztán ezek az árstopok is megszűnnek majd, sokan nagyon nagy gondban lesznek. Ahhoz, hogy megéljünk, illetve, hogy az eddigi életszínvonalunkat meg tudjuk tartani, jóval több pénzre lesz szükségünk.
Elengedhetetlen újabb bevételi források után nézni. Ebben kívánunk segítségetekre lenni azzal, hogy létre hoztunk egy olyan rendszert, amelynek segítségével minimális idő és energia hozzáadásával havi 40-100 ezer forinttal bárki kiegészítheti a jövedelmét.
Ez különösen fontos lehet azok számára, akiknek havi törlesztő részletet kell fizetni, vagy akiknek adósságaik vannak.
Ha érdekel a lehetőség, látogass el a bevetelgenerator.hu oldalra.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

ÁRVERÉSEK: LAKOTTAN VAGY BEKÖLTÖZHETŐEN

ÁRVERÉSEK: LAKOTTAN VAGY BEKÖLTÖZHETŐEN
Amikor a végrehajtás abba a szakaszba jut, hogy a letiltás és az inkasszó nem vezet eredményre, vagy azt látja a végrehajtó, hogy ezekből aránytalanul hosszú idő alatt térülne csak meg a követelés, olyankor az ingatlan árverése lehet a következő lépés.
Az árveréshez először is meg kell állapítani az ingatlan becsértékét. A becsértéket az önkormányzat által kiállított adó- és értékbizonyítvány alapján a végrehajtó állapítja meg.
Amikor a végrehajtó közli a becsértéket, akkor mindig kétféle értéket közöl, egy lakott értéket és egy beköltözhető értéket. Sokan azt gondolják ez alapján, hogy amennyiben az ingatlanban laknak, akkor nyilvánvalóan lakottan kerül árverésre az ingatlan.
De ez nem igaz, valójában nagyon ritkán kerül sor olyan árverésre, ami lakottan kerül kiírásra. Ennek az egyik leggyakoribb esete az, amikor csak tulajdoni hányadot árvereznek, mondjuk egy háznak csak az ¼-ed részét.
A másik ilyen eset, ha az ingatlanon olyan haszonélvezet van, amely árverés esetén sem törlődne, ilyenkor szintén lakottan kerül kiírásra az árverés.
Lakottan általában jóval alacsonyabb áron lehet az ingatlant megvásárolni, viszont ilyenkor az árverési vevő nem kerül birtokba, nem kérhet kilakoltatást sem, csupán tulajdonosa lesz az ingatlannak.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

ÚJ: CSALÁDI CSŐDVÉDELEM ELŐSZŰRÉS

ÚJ: CSALÁDI CSŐDVÉDELEM ELŐSZŰRÉS
Egyre közeledik a rettegett június 16-a. Ez különösen azoknak rossz hír, akik ellen végrehajtás van folyamatban, és a lakóingatlanuk is veszélyeztetve van.
Közel két éve nem igazán lehetett lakásokat, családi házakat és otthonokat árverésre kiírni a veszélyhelyzet miatt. Ez a védelem azonban június 15-én megszűnik.
Egyre többen érdeklődnek mostanában a családi csődvédelem iránt is. Ez azért került az érdeklődés középpontjába, mert akik belefognak a családi csődvédelembe, azzal szemben leáll a végrehajtás. Így nincs veszélyeztetve a háza sem, mert árverést se írhatnak ki, sőt a folyamatban lévő árverés is leáll.
Igen ám, de rendkívül sok feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki részt vehessen a csődvédelemben. A szabályok nehezen átláthatóak, és sok dokumentumot kell hozzá begyűjteni. Ezért mielőtt valaki nekiállna ennek, érdemes előszűrnie, hogy megfelel e a feltételeknek, illetve azt is, hogy amennyiben megfelel, tényleg ez a legjobb megoldás a számára.
Ezt szeretnénk megkönnyíteni a csődvédelmi előszűrés szolgáltatással, amelyre a lakasmentes.hu (lakásmentés) oldalon lehet jelentkezni.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

FELELŐSSÉGGEL, DE NEM TÚL KOMOLYAN VÉVE

FELELŐSSÉGGEL, DE NEM TÚL KOMOLYAN VÉVE
Történelmi, de nehéz időket élünk. Az infláció, és különösen az élelmiszerárak radikális növekedése húsba vágó sok ember számára.
Nem szabad elbagatellizálni a problémákat, szembe kell nézni velük és találni egy megoldást.
De nem szabad "ráfeszülni" sem a gondokra, mert az meg egészségügyi problémákat is okozhat. Az élet megpróbáltatásainak átvészelésére a legjobb jelenleg, ha felelősséggel, de nem túl komolyan kezeljük a problémákat.
Nevessünk sokat.
Töltődjünk sokat olyan emberekkel, akiket szeretünk. Tartsuk egyensúlyba ebben a tekintetben is az életünket.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

MOST IGAZÁN FONTOS A RUGALMASSÁG

MOST IGAZÁN FONTOS A RUGALMASSÁG
Az egyik legfontosabb emberi erénynek és képességnek tartom a rugalmasságot. Az, hogy az ember tud alkalmazkodni bizonyos helyzetekhez, nagy mértékben javítja a túlélését.
Olyan időket élünk, amikor olyan dolgok amik eddig működtek, most már nem feltétlenül megfelelőek. Olyan időket amikor a rohamosan növekvő árak miatt, szükség van növekvő bevételekre is.
Ha azt látjuk, hogy a jelenlegi munkánk, a jelenlegi bevételi forrásaink nem tudják nyomon követni ezt, akkor muszáj alternatív megoldásokban gondolkodni.
Ilyen lehet egy munkahelyen belüli átképzés, egy olyan pozícióba ami jobban fizet. Vagy kiképezni magunkat egy hiányszakmából.
Számtalan olyan szakma van jelenleg ahol óriási hiány van. Ezeknél sokszor nagyon magas fizetésekkel próbálnak embereket csábítani oda. És a rugalmasság része az is, hogy járjunk nyitott szemmel. Keressük az új lehetőségeket, az új jövedelem kiegészítéseket.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

ELFOGYOTT AZ ELSŐ KIADÁS, NYOMDÁBAN A MÁSODIK

ELFOGYOTT AZ ELSŐ KIADÁS, NYOMDÁBAN A MÁSODIK
Azt szokták mondani, hogy mindenkiben van egy könyv. Szerintem ez így igaz. Minden embernek vannak olyan gondolatai, tapasztalatai, amelyek mások számára fontosak, hasznosak vagy szórakoztatóak lehetnek.
Én a magam részéről nagyon örülök annak, hogy rászántam az időt és energiát két évvel ezelőtt és megírtam a Pénzügyi méregtelenítés című könyvemet.
Nagyon jó visszajelzéseket kaptam ezzel kapcsolatban. Számtalan embernek nyújtott “aha-élményt”, és értett meg valamit, mondjuk a devizahitelekről.
Sok embernek nyújtott valódi segítséget a bajban. Bíztam benne annak idején, hogy tetszeni fog az embereknek, de ami történt az a várakozásomat is felülmúlta. Olyannyira, hogy az első kiadás a napokban el is fogyott, most van nyomdában a második.
Köszönöm mindenkinek aki elolvasta, köszönöm mindenkinek aki visszajelzést adott a könyvvel kapcsolatban.
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

STABILITÁSSAL KEZDTÜK AZ ÚJ NEGYEDÉVET

STABILITÁSSAL KEZDTÜK AZ ÚJ NEGYEDÉVET
Az idei év is érdekesen indult, covid sokadik hullámával, elszabadult inflációval, egy szomszédban kitört háborúval, és ennek egész európára kiterjedő gazdasági hatásával.
Ilyen külső tényezők mellett kifejezetten pozitívként értékelem azt, hogy az év eleji növekedést követően a következő negyedévet stabilitással tudtuk megkezdeni.
A világra, európára, az országra kiható nehézségek nem könnyítik meg a mi dolgunkat sem, de a sok év szakmai tapasztalatának, és munkatársaink szorgalmának és kitartásának köszönhetően tartani tudjuk az idei évre meghatározott terveket.
Köszönjük a bizalmatokat, és köszönjük a támogatásotokat.
Rendkívül sokat jelent számunkra!
Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó

AZ ELLENTMONDÁS FONTOSSÁGA

AZ ELLENTMONDÁS FONTOSSÁGA
Számtalan posztban elmondtam már, a könyvemben is külön részt szenteltem ennek, videókban is sűrűn beszéltem már erről.
De nem lehet elégszer említeni, mert óriási jelentősége van.
Hogy miről is beszélek?
Az ellentmondásról, illetve ennek fontosságáról. Arról, hogy amennyiben fizetési meghagyást kapunk, és az átvételétől számított 15 napon belül nem mondunk ellent neki, akkor az onnantól jogerős és végrehajtható lesz.
Ezért fontos ellentmondani.
A fizetési meghagyás az, ami könnyen végrehajthatóvá tesz olyan követeléseket, amelyek nem voltak végrehajthatóak. Ez az, amit MOKK-os levélnek is szoktunk nevezni.
Azért hívjuk így, mert a boríték feladójánál ez van írva: MOKK. Ez a Magyar Országos Közjegyzői Kamara rövidítése. Az utóbbi években számtalan régen elévült követelést láttam így behajtani.
Egyszerűen az adós nem mondott ellent a fizetési meghagyásra. Számtalan jogtalan követelés is van, amely ez alapján kerül behajtásra.
Nem győzöm elégszer mondani: MONDJ ELLENT!

 

Dr. László Gábor
Bankmentor
Pénzügyi Tanácsadó
süti beállítások módosítása